Cafea de ghinde - Iată ce beneficii aduce organismului și ce boli grave ar putea trata
Înlocuitor gustos al cafelei tradiționale, cafeaua de ghinde nu conține cofeină și poate fi băută, fără restricții, de adulți, copii, gravide și mame care alăptează.
Practic, cafeaua de ghinde este o adevărată binecuvântare pentru persoanele care nu au voie cofeină. Iată ce beneficii aduce ea organismului și ce boli grave ar putea trata.
Iată ce beneficii aduce organismului cafeaua de ghinde
Consumul de cafea de ghinde are o seamă de proprietăți terapeutice, deloc de neglijat.
Persoanele care aleg să înlocuiască tradiționala cafea cu cea din ghinde își vor normaliza activitatea sistemului cardiovascular și își vor reduce considerabil riscul de aritmie.
Mai mult, chiar și hipertensivii au liber la cafeaua de ghinde, pentru că această băutură nu crește valorile tensiunii arteriale.
De asemenea, are proprietatea de a menține sănătos tractul gastrointestinal și are efect calmant în cazurile de tuse și astm.
Mai mult, cafeaua de ghinde este recomandată chiar și copiilor, în special celor care suferă de rahitism.
Cafeaua de ghinde reduce glicemia
Cafeaua din ghinde este recomandată pentru cei ce suferă de diabet zaharat, deoarece reduce nivelul zahărului din sânge (glicemia) DOAR DACĂ la prepararea ei folosiți înlocuitori ai zahărului.
De asemenea, cafeaua de ghinde ajută la buna funcționare a sistemelor nervos, urinar și reproductiv.
În plus, mineralele din cafeaua de ghinde tonifică organismul.
Cafeaua de ghinde, anticancerigenă?
Ghinda este recunoscută pentru efectele sale benefice asupra organismului uman, iar despre ea se spune că ar avea, inclusiv, proprietăți anticancerigene.
Ce substanțe benefice conțin ghindele
- Omega 6
- fenoli
- magneziu
- vitamina B 6
- antioxidanți
Calitățile ghindei, descoperite în vremuri cu războaie și foamete
Oamenii au descoperit, încă din cele mai vechi timpuri, cafeaua de ghinde și au folosit-o ca înlocuitor al cafelei naturale boabe.
Principalul avantaj al cafelei de ghinde este că nu conține cofeină, dar este bogată în substanțe nutritive și are gust bun. În plus, are și efect terapeutic, întărindu-ne organismul.
Cafeaua din ghinde a fost folosită ca înlocuitor de cafea în toată lumea în vremuri de război și foamete și a ajutat.