MENIU

Britanica de 102 ani, amatoare de senzații tari: femiea a sărit cu paraşuta la cea mai recentă aniversare. Imagini senzaționale

Britanica de 102 ani, amatoare de senzații tari: femiea a sărit cu paraşuta la cea mai recentă aniversare. Imagini senzaționale/Profimedia
Britanica de 102 ani, amatoare de senzații tari: femiea a sărit cu paraşuta la cea mai recentă aniversare. Imagini senzaționale/Profimedia

Senzații tari pentru o britanică în vârstă de 102 ani. Femeia şi-a oferit de ziua sa de naștere un cadou inedit, şi anume să sară din avion cu paraşuta, scrie presa britanică.

”A fost puţin înfricoşător”, le-a povestit femeia jurnaliștilor de la BBC, la patru zile după ce a suflat în cele 102 lumânări. Isprava sa o face cea mai în vârstă persoană care a sărit cu paraşuta în Regatul Unit, potrivit UK Parachuting, compania care a organizat această experienţă, relatează Ziarul de Iași.

”Trebuie să recunosc că am închis ochii foarte ferm”, a adăugat ea.

Femeia nu s-a opri însă aici, menționând că gestul ei poate fi interpretat, totodată, și ca un mesaj pentru persoanele în vârstă: "Vreau pur şi simplu ca persoanele care se apropie de 80 sau 90 de ani să nu renunţe la nimic. Trebuie să continuăm să înaintăm”.

În plus de asta, Manette Baillie avea un obiectiv făcând acest salt. Ea voia să adune bani pentru mai multe cauze, şi anume o asociaţie care susţine persoane afectate de maladia neuronului motor, un serviciu englez de ambulanţă aeriană şi un club din satul său.

Luni după-amiaza, strângerea de fonduri adunase 17.000 de lire sterline, obiectivul fiind de 30.000.

Înainte de a sări, ea şi-a mărturisit secretele longevităţii cotidianului Telegraph, și aici vorbim despre ”comunitate, prieteni şi să fii înconjurat de oameni”.

”Trebuie să fii ocupat, să  te interesezi de tot, să fii amabil cu oamenii din jurul tău şi să-i laşi să fie amabili cu tine. Trebuie să cauţi mereu ceva nou”, a declarat ea.

Nu este prima oară însă când Manette Baillie îşi oferă senzaţii tari. Membră a Marinei Regale Britanice în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, ea a pilotat, atunci când a împlinit vârsta de 100 de ani, un Ferrari pe circuitul Silverstone, cu peste 200 de kilometri pe oră.

”Am avut atât de mult noroc să fiu în formă şi sănătate, încât trebuie să fac ceva cu asta, acesta este cu adevărat scopul. Nu pot să irosesc asta, alte persoane suferă de artrită, spre deosebire de mine”, le-a mai spus ea celor de la BBC.

Însă acest salt cu paraşuta va fi probabil ultima sa provocare caritativă. ”Mă apuc de tricotat”, spune ea în glumă.