MENIU

Berea preoților bavarezi, CURA miraculoasă de slăbire. Secretul rețetei este păstrat cu sfințenie

Berea din zilele noastre este cap de listă printre produsele ce trebuie eliminate dacă dorim să urmăm o cură de slăbire. Cu toate acestea, încă din Evul Mediu există o rețetă de bere preoțească al cărei efect este exact invers, iar o cură cu acest preparat a dat rezultate spectaculoase.

 
În secolul al XVI-lea, călugărilor din Bavaria li s-a dat ordine stricte să nu mănânce alimente solide în Postul Mare. În loc să dea doar, aceștia au creat un sortiment de bere extrem de puternică, plină cu carbohidrați și nutrienți. Ei au numit apoi băutura, sankt-vater-bier, care se traduce aproximativ prin „Berea Sfântului Părinte."
 
În 2011, un jurnalist a contactat o fabrică de bere locală pentru a recrea această bere. A băut-o 46 de zile în Postul Mare, fără a consuma niciun fel de mâncare solidă. Dieta sa  a constat în băutul a patru pahare de bere în fiecare zi în timpul săptămânii și câte cinci în fiecare zi în weekend.
 
Jurnalistul a observat că în primele zile ale experimentului cu greu și-a putut stăpâni foame, însă corpul său a învățat rapid să se adapteze. "Am înlocuit foamea cu concentrarea, și m-am simțit ca și cum eram într-un tunel întunecat în care mă descurcam cu o claritate incredibilă", a relatat acesta.
 
În cele din urmă, bărbatul a slăbit 25 de kilograme în 46 de zile, potrivit History Hideout.

.