MENIU

Avea 5 ani când l-a văzut pe Arsenie Boca: Parcă era Făt Frumos, deși n-aș putea să explic de ce

Arsenie Boca este una dintre personalitătile fascinate ale Bisericii Ortodoxe Române

Părintele Arsenie Boca îi fascinează pe credincioși datorită relatărilor și pildelor transmise de cei care au avut privilegiul să-l cunoască pe iubitul duhovnic. Un astfel de martor este o femeie de 90 de ani, din județul Brașov, care avea cinci ani când l-a văzut prima dată pe preot, iar întâlnirea i-a schimbat viața.

Olga Lascu, nonagenară din Săcele, l-a cunoscut îndeaproape pe părintele Arsenie Boca, care i-a fost naș de cununie. Într-un interviu pentru Formula AS, femeia a relatat starea vecină cu fascinașie pe care a sismți-o în clipa când l-a văzut prima dată.

"Pe părintele Arsenie l-am văzut prima oară în anul 1940, când aveam cinci ani și am fost cu bunica la slujba de sfințire a bisericii din satul nostru (...) Mai mult decât orice, m-a impresionat prezența părintelui Arsenie. De când l-am văzut, nu mi-am mai putut lua ochii de la el. Mi se părea că e Făt Frumos din basmele pe care mi le citea mama seara, deși n-aș putea să explic de ce. (...) Nu știam atunci cine este Părintele și au mai trecut câțiva ani, până când am aflat mai multe despre el", a relatat Olga Lascu,

"Era un bărbat frumos, înalt, impunător, cu ochii albaștri, care te cercetau până în adâncuri. Simțeai că nimic nu i se poate ascunde. Erai în fața dumnealui ca o carte deschisă", a mai precizat veterana.

Arsenie Boca, cunoscut drept „Sfântul Ardealului”, va fi canonizat în anul 2025, conform deciziei recente a Bisericii Ortodoxe Române. Această veste marchează un moment semnificativ pentru creștinismul ortodox din România, fiind ultima etapă în procesul de recunoaștere a sfințeniei sale.

Când va avea loc canonizarea lui Arsenie Boca. Vești bune pentru enoriași

Mai multe articole despre:
arsenie boca fat frumos privire duhovnic formula as