MENIU

Audi SQ7, primele informații despre versiunea performantă a noului Audi Q7

Audi va completa gama noului model Q7 cu o versiune performantă ce va fi lansată anul viitor. Aceasta va purta numele de Audi SQ7 și, conform jurnaliștilor britanici de la Auto Express, va fi propulsată de un motor turbodiesel V8. Informația a fost dezvăluită de către Dr. Ulrich Hackenberg, unul dintre oficialii mărcii germane responsabil cu dezvoltarea tehnică, potrivit automarket.ro.

Viitorul SUV performant va folosi tehnologie de ultimă oră pentru motorul V8 turbodiesel. Acesta va avea turbosuflante comandate electric, o tehnologie ce a fost prezentată inițial pe conceptul Audi RS5 TDI-e. Tehnologia permite eliminarea lag-ului turbo prin folosirea unui motor electric care rotește turbina înainte ca gazele din evacuare să preia aceast rol.

Oficialul Audi nu a dat detalii tehnice complete despre viitorul motor V8 diesel, dar cel mai probabil acesta va avea o capacitate cilindrică de 4.0 sau 4.2 litri și va produce mai mult de 400 CP. Accelerația de la 0 la 100 km/oră va putea fi efectuată în 5.5 secunde.