MENIU

Atac la adresa formaţiei Bon Jovi. "Morţii nu vă pot aminti de crimele pe care le-aţi ignorat"

Muzicianul britanic Roger Waters le-a transmis o scrisoare deschisă membrilor formaţiei Bon Jovi, acuzându-i că, prin susţinerea unui concert la Tel Aviv, "sunt umăr la umăr" cu cei care "au comis un genocid" în această ţară.

Artistul a amintit trupei de pierderile suferite de palestinieni din cauza Guvernului israelian, după ce, într-un interviu acordat de Jon Bon Jovi revistei Yedioth Ahronoth, acesta a spus că ştie că Israelul "este locul de naştere al tuturor religiilor" şi că şi-a dorit întotdeaua să viziteze ţara.

"Deseori, în trecut, am transmis, detaliat şi uneori insistent, scrisori către colegii din industria muzicală, încurajându-i să nu sprijine politica de separare a Guvernului israelian prin susţinerea de concerte în Israel", şi-a început Waters scrisoarea citată de Rolling Stone.

"După ce am citit, săptămâna trecută, comentariile făcute de Jon (Bon Jovi, n.r.) în publicaţia israeliană Yedioth Ahronoth, nu voi mai pierde timpul făcând paralele între segregarea din Africa de Sud şi poziţia morală luată de mulţi dintre artişti atunci şi a miilor care fac acum acelaşi lucru în faţa opresiunii israelienilor care durează de decenii faţă de palestinieni. (...) Stimaţi Jon Bon Jovi, David Bryan şi Tico Torres (...), dacă veţi susţine concertul de la Tel Aviv, (...) veţi confirma alegerea făcută. Aţi avut ocazia de a lua o poziţie de partea dreptăţii. Morţii nu vă pot aminti de crimele pe care le-aţi ignorat. Dar, ca să nu uităm, tăcerea şi indiferenţa sunt cele mai mari crime", a adăugat el.

Nu este, însă, prima dată când Waters are o astfel de poziţie vehementă. În februarie 2015, el l-a criticat pe producătorul muzical Alan Parsons, inginer de sunet al albumului Pink Floyd "Dark Side of The Moon", pentru că şi-a programat un concert în Israel, cu grupul Alan Parsons Project.