MENIU

Alimentele banale care sunt un real pericol pentru sănătate. Sunt cancerigene și depășesc doza de sare zilnică recomandată cu 200%

Sursa foto: Pixabay

Dieta alimentară este unul dintre componentele esențiale pentru o viață sănătoasă. Produsele pe care le consumăm trebuie să asigure toți nutrienții esențiali pentru buna funcționare a organismului pentru fiecare zi.

Facem această alegere gândindu-ne că alimentele nu conțin chiar atât de multe substanțe nocive, însă un studiu recent InfoCons demonstrează altfel.

Ficatul de porc se regăseşte într-o proporţie cuprinsă între 15% şi 45%, asta înseamnă că nici jumătate din produsele din această gamă au în compoziţie carne, restul fiind reprezentat de agenţi de îngroşare şi conservanţi. Este concluzia la care au ajuns specialiştii după ce au fost analizate 40 dintre produsele care se regăsesc pe piaţa din România în acest moment. Potrivit studiului realizat de InfoCons, pateul de porc conţine în proporţie de 77,5% slănină, iar peste 37,5% dintre produse au în compoziţie şorici. Tot în urma studiului s-a descoperit că pateul de porc are în compoziţie între 1 şi 6 E-uri, cel mai des utilizat aditiv este nitritul de sodiu, carmin şi caragenan.

Hotdog-ul. Chiar dacă la prima vedere e doar o gustare sățioasă și rapidă, pune în pericol sănătatea întregului organism din cauza conținutului exagerat de sare. Conţine, de regulă, doar patru ingrediente principale: pâine, crenvurşti, ketchup şi muştar. În realitate, însă, conţine 27 de aditivi alimentari. Ba mai mult, cu un singur hot dog depăşim cantitatea de sare recomandată pe zi cu până la 200% pentru că acesta conţine aproximativ 15 grame de sare. Şi cantitatea de zaharuri este îngrijorătoare. Un hot dog conţine peste 32gr de zaharuri, cea mai mare parte provenind din muştar şi ketchup.

Mai multe articole despre:
alimente cancerigene hotdog ficat de porc