MENIU

Aditivul care se găsește în toate mezelurile și cauzează CANCER - Chiar și produsele tradiționale sunt periculoase - Ce mai putem mânca

Mezeluri

A fost descoperită o legătură directă între anumiți aditivi și apariția cancerului.

Autorităţile sanitare franceze confirmă că există o legătură între nitraţii şi nitriţii din alimente şi riscul de cancer.

Agenţia naţională pentru securitatea sanitară a alimentaţiei din Franţa a afirmat că analiza datelor din studiile ştiinţifice publicate pe această temă "se alătură clasificării Agenţiei Internaţionale pentru Cercetarea Cancerului".

Astfel, recomanda limitarea consumului de mezeluri la 150 de grame pe săptămână. Producătorii de mezeluri recurg la nitraţi pentru a prelungi durata de valabilitate a produselor şi pentru a preveni dezvoltarea bacteriilor ce cauzează în special botulismul, o afecţiune neurologică gravă care a fost în mare măsură dată uitării ca urmare a progreselor în domeniul sănătăţii. Aceştia sunt totodată compuşi ce dau şuncii culoarea roz, care este în mod natural gri.

"Aceste produse aşa-numite "fără nitriţi adăugaţi" sau cu "zero nitriţi" conţin aşadar nitraţi şi nitriţi ascunşi", mai arata subliniat agenţia. 

Mai multe articole despre:
mezeluri