MENIU

Adevăratul motiv pentru care portocalele sunt vândute în pungi de plasă de culoare roșie

V-ați întrebat vreodată de ce portocalele sunt adesea vândute în pungi de plasă de culoare roșie? Cum probabil unii au intuit, producătorii se folosesc de o lege a opticii pentru a înșela percepția cumpărătorilor.

Un experiment optic din clasele primare demonstrează că dacă un disc de bucata de carton pe care sunt desenate linii galbene și roșii este învârtit suficient de rapid, culoarea pe care o percepem este portocaliu profundă. Fix aceste este trucul de care se folosesc comercianții, pentru a vă face să credeți că portocalele sunt mai coapte, scrie IFL Science.

Din același motiv lămâile sunt adesea puse în pungi de plasă galbene pentru a le spori culoarea naturală. Dacă ar fi puse în pungi roșii, ar arăta portocalii și nu ar fi atât de atrăgătoare. Principiul se bazează pe iluzia confetti, un fenomen optic în care percepția culorilor este puternic influențată de contextul înconjurător.

Chiar dacă nu există un studiu care să demonstreze negru pe alb că acest truc optic crește vânzările de portocale, faptul că sistemul este folosit în supermarketuri din întreaga lume sugerează că lucrurile într-adevăr așa stau.

Mai multe articole despre:
portocale pungi portocalii plasa vandute magazin