MENIU

A stat 12 minute sub apă, iar inima i s-a oprit complet. Apoi, ceva miraculos s-a întâmplat

O fetiţă în vârstă de trei ani a scăpat cu viaţă ca prin minune, după ce inima i s-a oprit pentru 12 minute.

Micuţa Alise Nipper se afla cu mama ei, Jamie, la o petrecere la piscină, organizată de nişte prieteni. Fetiţa în vârstă de trei ani şi ceilalţi copii se jucau în apă, iar părinţii stăteau de vorbă când s-a petrecut incidentul, scrie people.com.

„Voiam să mai stăm de vorbă şi să ne relaxăm puţin înainte să înceapă noul an şcolar”, a explicat Jamie.

La un moment dat, când afară s-a înnorat şi a început să fulgere, adulţii le-au spus celor mici să iasă din piscină. Atunci, femeia a avut un şoc: fetiţa plutea pe apă, cu faţa în jos.

„M-am uitat de jur împrejur, iar ea (Alise, n.red) nu era acolo unde o văzusem ultima dată. Îmi amintesc că am sărit în piscină strigând la ceilalţi să sune la 911. În timp ce o scoteam din apă, mă rugam să înceapă să tuşească, dar când am adus-o la mal nu mişca absolut deloc. Era vânătă”, a povestit ea.

Înainte ca ambulanţa să sosească, o prietenă a lui Jamie, care este asistentă medicală, a început să o resusciteze pe fetiţă.

Timp de 12 minute, Alise nu a avut puls. Deodată, însă, inima a început să îi bată din nou: „A început să prindă culoare în obraji, iar buzele i se făcuseră roz. Inima începuse să bată, iar ea începuse să respire”.

Copilul a fost transportat la spital, iar după şase zile de supraveghere medicală şi-a revenit complet.