MENIU

A paralizat după ce a inhalat sute de baloane cu GAZ ILARIANT. Substanța interzisă în alte țări se vinde și în România

Un tânăr britanic a paralizat după ce s-a supus unui experiment nebunesc cu baloane de gaz ilariant. Bărbatul a inhalat zilnic sute de astfel de baloane,  timp de o lună. Povestea sa tragică a inspirat autoritățile britanice să impună interdicții legale, asimilând substanța unui drog.

Connor Wilton, în vârstă de 27 de ani, a început să folosească gaz ilariant încă de la 18 ani, dar a început să „abuzeze” în octombrie 2022, cu aproximativ un an înainte ca substanța să fie interzisă, scrie Daily Mail.

Potrivit propriilor declarații, după o lună în care a inhalat peste 1900 de baloane de gaz în in interval de o lună, s-a produs accidentul care i-a distrus ireversibil viața: a rămas paralizat pe viață, suferă de incontinență și este dependent de calmantele.

După tragedie, Wilton a folosit Facebook pentru a-i avertiza pe copii și adolescenți asupra riscurilor uriașe pentru sănătate pe care le provoacă această distracție aparent inofensivă.

Între timp, gazul ilariant - funny gas a fost încadrat de autoritățile britanice în categoria drogurilor de clasa C, iar posesia este pedepsită cu închisoarea.  Decizia a fost luată după ce substanța a devenit al doilea cel mai des consumat drog printre tinerii cu vârsta între 16 și 24 de ani din Anglia, după canabis. Odată inhalat, amestecul volatil provoacă o falsă stare de bine, iar excesul poate duce la paralizie. În combinație cu alcoolul sau cafeaua riscul de infarct este extrem de mare, avertizează specialiștii.

Mai multe articole despre:
paralizat gaz ilariant tanar UK funny gas