MENIU

A lucrat ani întregi în secţia de Chirurgie Generală. Acum, colegii lui au aflat ceva uluitor

Un bărbat din Düren, Germnia, a fost fost concediat de la spitalul unde lucra de mai mulţi ani, după ce autorităţile au descoperit că acesta nu avea, de fapt, studiile necesare practicării medicinei.

Germanul lucra de mai mulţi ani la spitalul din Düren, în secţia de Chirurgie Generală. Reprezentanţii unităţii medicale insistă, însă, că acesta nu a realizat niciodată o operaţie fără a fi supravegheat de un specialist, dar şi că nu a pus niciodată diagnostice pacienţilor.

Suspiciunile au apărut abia recent în rândul colegilor, aşa că în urma unei scurte anchete interne s-a constatat că acesta îşi falsificase atât diploma de doctorat, cât şi licenţa pentru practiarea medicinei.

De asemenea, universitatea la care bărbatul susţinea că a studiat a confirmat faptul că nu a emis niciodată o diplomă de licenţă pe numele acestuia. Două alte instituţii la care se presupunea că germanul îşi luase doctoratul şi încă o altă diplomă au făcut precizări similare.

Se pare, totuşi, că bărbatul a studiat medicina, dar nu a reuşit niciodată să-şi dea toate examenele, scrie The Local.

"Noi l-am angajat pe baza reputaţiei bune pe care o avea la clinica unde lucrase anterior. Licenţa lui de practică a fost verificată şi confirmată de autorităţile locale, aşa cum se întâmplă în mod normal la angajare. Nu am avut niciun motiv de îndoială", a precizat un reprezentant al spitalului.

Pe de altă parte, acest caz nu este unic: la acelaşi spital, în anul 2012, a fost angajat un medic urolog care nu avea licenţă.