MENIU

A fost descoperită formula matematică care îţi spune dacă vei avea o relaţie de lungă durată

Trebuie sa fi auzit de multe ori ca dragostea e o problema. Ei bine, acum este o problema care are si o solutie. Matematica. Cum este subiectul controversat al multor epoci, fie ea o inventie culturala sau nu, iubirea a pus la incercare inclusiv mintile matematicienilor.

Relatiile de lunga durata, reduse la o formula matematica

Hannah Fry este un orator desavarsit, dar si un matematician pe cinste, cel putin asa reiese din discursurile sale (in special acelea de la TED Talk). Insa succesul sau din ultimul an se datoreaza si cartii pe care a scris-o, care are drept subiect dragostea, intitulata „Matematica dragostei", care analizeaza probabilitatile unei relatii de lunga durata, in functie de mai multi factori. Practic, ea reduce dragostea la matematica, ceea ce poate fi privit in doua feluri. Pe de-o parte, ar trebui sa te sperie, vazand cat de aplicabila este o stiinta exacta intr-un domeniu atat de subiectiv, iar, pe de alta parte, ar trebui sa iti dea curaj, odata ce intelegi ca poti sa iti calculezi chiar tu probabilitatea unei relatii de lunga durata.

Cu toate ca emotiile umane nu sunt la fel de bine ordonate precum sirurile de numere, asta nu inseamna ca matematica nu are si pentru ele formule si solutii potrivite sau cel putin asa crede Hannah, profesor la University College of London. Astfel, abordarea ei este pe intelesul tuturor: ea apeleaza la dragoste si relatii ca fiind pline de tipare, de sabloane, exact la fel ca matematica. De aici vin si previziunile unei relatii de lunga durata. Pana la urma, si site-urile de matrimoniale se bazeaza tot pe formule matematice pentru a stabili daca doua persoane sunt sau nu compatibile si in ce masura. Dar relatiile serioase merg dincolo de internet, asa ca uite in ce anume consta formula matematica a relatiilor de lunga durata.

Mai multe pe Divahair.ro.

Mai multe articole despre:
relatii formulă matematică