MENIU

A fost demonstrat științific: Ziua în care te-ai născut îți afectează DESTINUL

A fost demonstrat științific: Ziua în care te-ai născut îți afectează DESTINUL

Astrologii spun, de mii de ani, că poziția în care se aflau planetele, în momentul nașterii tale, îți influențează destinul și personalitatea. Deși oamenii de știință au respins această teorie, un grup de cercetători din Budapesta a descoperit că ziua în care te-ai născut are o influență asupra vieții tale.

Cercetătorii de la Universitatea Semmelweis din Budapesta au stabilit că există o legătură între ziua în care te-ai născut și personalitatea ta, potrivit iflscience.com. Oamenii de știință vor să afle, acum, dacă există markeri genetici care au de-a face cu anotimpul nașterii și tulburările stării de spirit.

Tulburările afective sezoniere sunt un tip de depresie care afectează milioane de oameni în timpul iernii, când zilele sunt mai scurte. Nu se știe, încă, modul exact în care lipsa luminii naturale afectează creierul, dar se pare că duce la scăderea nivelului de serotonină și întrerupe ritmul circadian. Deși nu a fost identificat mecanismul acestui studiu, este posibil ca factorii sezonieri care afectează mama în timpul sarcinii să se transmită fetusului.

Citeşte mai mult pe unica.ro

Mai multe articole despre:
destin data naşterii