MENIU

Secretul jumărilor de porc! O rețetă delicioasă perfectă pentru Crăciun

Jumari de porc, reteta jumari, jumari din gusa de porc, jumari de porc, retete jumari cu usturoi, secretul jumarilor.  O rețetă delicioasă perfectă pentru Crăciun

Jumari de porc retetă. Cum se fac jumarile si untura de porc, reteta veche, moldoveneasca, untura ramane alba, fina, fara gust de prajeala, iar jumarile crocante. Sunt multe retete, insa aceasta este cea mai delicioasa!

Majoritatea consumatorilor de carne adoră jumările, dar oare câți știu cum  preparăm jumări de porc și ce ingredient se pune în untură pentru un plus de gust?

Jumari de porc retetă. Ingrediente

2 kg fleică de porc sau grăsime de porc împănată
1 lingură sare mare
1-2 linguri apă
1 ceapă

Jumari de porc retetă. Mod de preparare

Se taie grăsimea de porc în cuburi potrivit de mari, se pun într-un vas cu sită și se presară sare peste ele. Se amestecă bine cu sarea  de câteva ori și se lasă la odihnit, la rece, timp de o zi.

Jumari de porc retetă. A doua zi se pun jumările într-un ceaun, la foc mediu și se adaugă 1-2 linguri de apă. Se amestecă din când în când în ele să se rumenească uniform. Când se formează untura și jumările își schimbă culoarea, se adaugă o ceapă curățată și tăiată îm patru. Ceapa va da gust bun și aromă atât jumărilor cât și unturii, Când ceapa începe să se ardă, se va înlătura din untură.

Jumările nu trebuie uscate foarte rău, ci lăsate mai suculente atunci când le scoatem cu o paletă într-o sită.

Jumari de porc retetă. Untura se strecoară și se pune în borcane de sticlă sterilizate, apoi se păstrează la loc răcoros.