MENIU

7 greșeli pe care să le eviți atunci când călătorești (P)

7 greșeli pe care să le eviți atunci când călătorești (P)

Călătoritul este una dintre cele mai eficiente și populare metode de relaxare, mai ales atunci când vine vorba despre cutreierat în afara granițelor țării. Totuși, poți călători și cu alt scop decât cel de a te relaxa. Uneori, este necesar să pleci în interes de serviciu sau pentru a finaliza diferite afaceri. În tot cazul, călătoriile implică eforturi și presupun atenție în așa fel încât experiențele pe care le trăiești să fie fericite și lipsite de griji. 

De foarte multe ori, ignorăm anumite aspecte care sunt esențiale pentru un sejur reușit. În general, lucrurile care le scapă din vedere călătorilor sunt destul de comune și pot fi preîntâmpinate ușor, acordând atenție detaliilor. Iată care sunt șapte greșeli comune care trebuie evitate atunci când pleci într-o călătorie:

Pleci fără bani la tine

Chiar dacă majoritatea destinațiilor sunt foarte prietenoase cu ideea de plată prin intermediul cardului bancar, există și posibilitatea să nu poți mereu să recurgi la această variantă. De aceea, este recomandat să ai la tine, atunci când pleci, și bani cash - de preferat în moneda acceptată de către țara în care călătorești. Dacă nu reușești să pleci cu suficienți bani și te bazezi pe faptul că vei putea schimba la fața locului, poți să ai surpriza neplăcută a unor cursuri valutare deloc avantajoase sau să întâlnești case de schimb cu oferte total absurde. Tocmai de aceea, este de preferat să schimbi banii încă din țară. Verifică cursul BNR aici și alege opțiunea cea mai apropiată de el, pentru că aceea este și cea mai convenabilă. 

Nu îți rezervi biletele online

Dacă ai de gând să vizitezi obiective turistice populare în orașele în care ajungi, este de preferat să apelezi la serviciul de rezervare de bilete online, întrucât cozile pot fi foarte mari și există riscul să pierzi timp prețios în așteptarea biletelor. Ai posibilitatea să cumperi biletele direct de pe site-urile obiectivelor turistice respective, iar totul se va desfășura foarte rapid. 

Folosești mijloacele de transport în comun fără să plătești

Sistemul de transport în comun este foarte bine pus la punct în majoritatea orașelor europene, astfel că utilizarea lui trebuie făcută în mod adecvat, respectând regulile locale. Evită să călătorești fără bilet, pentru că există riscul foarte mare de a primi amenzi usturătoare. Atenție! Acestea îți vor veni și acasă, astfel că nu poți fugi de responsabilitate. 

Eviți contactul cu localnicii

Foarte mulți turiști evită, în general, să interacționeze foarte mult cu localnicii din zonele pe care le vizitează. Este foarte plăcut să ai conversații cu oameni de-ai locului, care îți vor duce experiența la un alt nivel și te vor face să înțelegi altfel specificul zonei. Ba chiar mai mult decât atât, localnicii te pot ajuta să descoperi obiective turistice de care nu știai și îți pot oferi informații despre cum poți ajunge la ele. 

Nu ai un itinerariu pus la punct

Chiar dacă mergi în călătorie pentru a te relaxa, este foarte bine să ai și un plan pus la punct, în așa fel încât să reușești să vezi tot ce îți dorești, dar și să fructifici timpul la maxim. Călătoritul haotic poate să te pună în situații neprevăzute și să te facă să pierzi timp și bani. 

Nu acorzi atenție bagajelor

Bagajul poate fi o problemă destul de mare, atunci când călătorești. Tranzitul de la aeroport până la unitatea de cazare se poate face uneori destul de anevoios și nu este deloc plăcut să trebuiască să cari greutăți mari. Rezumă-te strict la ce ai nevoie. 

Nu cunoști limba locală

Dacă ai posibilitatea să înveți câteva cuvinte în limba folosită la destinație, este foarte recomandat să faci asta. Saluturile, dar și alte expresii uzuale sunt foarte apreciate de localnici, dacă sunt adresate în limba lor. Îndeosebi în Italia și Spania vei avea foarte mult de câștigat de pe urma acestui fapt. Nu te feri de la a folosi cuvinte în limbile respective, chiar dacă pronunția ta nu este cea mai curată. Intenția va fi primită cu multă căldură.

Așadar, dacă vrei să călătorești, ține cont de aceste sfaturi, iar sejurul tău va fi unul reușit. 

Mai multe articole despre:
curs bnr