MENIU

6 lucruri pe care trebuie să le faci, pentru FERICIRE în NOUL AN

Ce să faci pentru fericire, în Noul An

Cel mai probabil, una dintre dorintele tale principale este sa fii fericita in noul an. Vrei ca anul 2014 sa aduca un zambet permanent pe buzele tale, emotii pozitive si bucurie pura de a trai.

Indrazneste sa iti indeplinesti acest vis frumos si incearca sa il transformi in realitate, cu ajutorul catorva tehnici recomandate de psihologi.

Fericirea este ca un fluture: cu cat incerci sa il prinzi mai des, cu atat mai mult se va stradui sa te ocoleasca. Dar daca iti indrepti atentia catre alte lucruri, va veni singur, sa se aseze pe umarul tau.

Iti vine sa crezi sau nu, fericirea este o alegere, pe care o poti face canalizandu-ti gandurile in mod constructiv. Iata cum poti sa fii mai fericita in 2014!

1. Fa din fericire un obiectiv personal

Tom G. Stevens, doctorand american in psihologie, scrie in lucrarea sa "You can choose to be happy" o reteta infailibila pentru atingerea fericirii. Specialistul spune ca este important sa privesti fericirea ca pe un obiectiv personal, nu ca pe un dar al destinului de care te bucuri doar daca ai noroc.

Profita de toate oportunitatile pentru a invata cum sa fii fericita. Cunoaste-te pe tine insati cu adevarat, dezvolta-ti abilitatile interpersonale, investeste timp si energie in implinirea ta profesionala. Alege sa traiesti doar in medii cu oameni care te inspira pozitiv. Fericirea depinde de modul in care iti gestionezi emotiile si relatiile cu cei din jur.

Odata ce ai decis sa fii fericita, poti adopta strategii reale de a-ti atinge acest obiectiv.

2. Cultiva-ti recunostinta

Psihologul Martin Seligman, profesor la Universitatea din Pennsylvania, isi incurajeaza studentii sa faca zilnic exercitii de recunostinta. Acest demers presupune trecerea pe lista a lucrurilor pentru care esti recunoscatoare in fiecare zi.

Exercitiul te determina sa iti distragi atentia de la amaraciune si disperare si sa o canalizezi catre aspectele frumoase ale vietii tale.

3. Imbunatateste-ti igiena mentala

Igiena mentala inseamna eliberarea psihicului de informatiile negative, distructive si coplesitoare, care te impiedica sa te simti fericita. Identifica acele ganduri nocive pentru echilibrul tau psihic, apoi elimina-le cu orice pret, pe orice cai poti: ignora-le, micsoreaza-le importanta, mediteaza, fa exercitii de respiratie sau apeleaza la tehnici de relaxare, care te ajuta sa scapi de anxietatea provocata de ele. In timp, le vei exclude automat din mintea ta.

Citește mai multe pe ele.ro.