MENIU

5 locuri unde femeile nu au voie să calce

Manastirea Frasinei

Sunt locuri sfinte în lumea întreagă unde femeile au interzis să calce.Cutumele străvechi au ajuns în zilele noastre literă de lege şi sunt respectate cu sfinţenie.

Femeile nu au voie să pună piciorul în unele locuri minunate din lumea mare. Sunt cinci destinaţii interzise femeilor iar dacă vreuna îndrăzneşte să pună piciorul păţeşte ceva rău sau moare. Iată cele cinci locuri interzise femeilor:

1.Muntele Athos, numit şi Muntele Sfânt este locul unde femeile au interzis. Conform unei cutume locale, prezenţa femeilor acolo i-ar zdruncina spiritual pe călugării de pe Sfântul Munte.Muntele Athos este considerat a fi un loc ciudat deoarece femeile nu au voie să pătrundă acolo iar bărbaţii au voie doar cu permis special sau chemare.

2.Mânăstirea Frăsinei, din judeţul Vâlcea este singurul loc din România unde femeile nu au căuta.Sfântul Calinic a decis în secolul al XIX-lea ca în incinta mânăstirii să nu intre femeile şi să nu se mănânce carne. Femeile care au intrat în această mânăstire au fost blestemate sau au murit.

3. Mormintele sacre  Haji Ali Dargah Shrine din Mumbai , o destinaţie turistică din India foarte căutată dar în acelaşi timp şi interzisă femeilor.Este o regulă foarte strictă impusă de guvernul indian care nu se pare să fie schimbată.

4.Femeile la menstruaţie nu au voie să intre în templele hinduse din Indonezia, Bali şi India. Sunt considerate a fi necurate , impure iar intrarea lor în temple ar însemna spurcare.

5.Japonia este una dintre ţările cele mai vizitate din lume. Femeile nu au voie să viziteze muntele Omine din Japonia deoarece se consideră că femeile sunt periculoase pentru liniştea călugărilor. În templul din vârful muntelui urcă doar bărbaţii pentru a se reculege.