MENIU

12 sfaturi să transformi ingredientele din bucătărie în produse de îngrijire

Sare roz de Himalaya

Sănătatea nu înseamnă numai ce "înghiţim", ci şi ce punem pe deasupra corpurilor noastre. Dacă suntem din ce în ce mai atenţi cu ceea ce mâncăm, nu acelaşi lucru se poate spune şi despre produsele de îngrijire. Cele mai multe dintre produsele cosmetice pe care le folosim conţin substanţe periculoase.

Vestea bună este că putem utiliza pe post de produse de îngrijire ingrediente din propria bucătărie. Iată numai câteva exemple.

SAREA

Sunt de preferat sarea de mare sau sarea roz de Himalaya, pentru că sunt mai puţin procesate. Ele conţin minerale, nu au aditivi şi o poţi folosi la mai multe lucruri.

1. Apă de gură

Sarea acţionează ca un dezinfectant, curăţă spaţiile dintre dinţi, reduce inflamaţiile gingiilor.

2. Exfoliant

Combinată cu ulei de cocos, sarea este un excelent exfoliant pentru corp. Combină două părţi de sare de mare (sau zahăr brun pentru o exfoliere mai blândă) cu o parte de ulei de cocos presat la rece, cu câteva picături de ulei esenţial. Asigură-te că uleiul este 100% natural, fără alte parfumuri chimice (levănţica – pentru calmare; grape-fruit – pentru celulită; rozmarin – pentru circulaţie; iarba de lămâie – lemongrass – pentru vitalitate, energie).

Citeşte continuarea pe SFATULPARINTILOR.RO

Mai multe articole despre:
bucătărie sare ingrediente