MENIU

10 indicii că ai PRIETENI falși. Ce îi dă de gol?

Ca să avem o viață plăcută și armonioasă este esențial să ne înconjurăm de prieteni sinceri, care ne pot ajuta cu adevărat și sunt gata să ne întindă o mână de ajutor la nevoie. Din păcate, însă, nu toți cei pe care-i considerăm "prieteni": de fapt, este foarte posibil ca unii să uneltească în spatele nostru . Iată 10 semne că cineva este un prieten fals.

1. Vin la tine sau te contactează doar când ei au nevoie de ceva

Un prieten fals are talentul de a apărea doar când are nevoie de ceva de la tine, cum ar fi bani, o favoare sau o prezentare. Și mai rău, nu este aproape niciodată disponibil atunci când situația se inversează.

2 Îți critică obiectivele și te descurajează să le urmezi.

Aproape întotdeauna îți vor spune lucruri de genul „De ce te deranjezi? Nu vei reuși niciodată” sau „Este prea riscant", potrivit Smart Finance.

3. Sunt geloși pe succesul tău

În loc să se bucure de realizările tale, un prieten fals poate fi invidios pe succesul tău și chiar încearcă să-ți submineze realizările. Uneori sunt în stare chiar să facă remarci batjocoritoare, cu zâmbetul pe buze, de parcă ar fi o glumă bună.

4 - Te bârfesc pe la spate

Prietenul fals ar putea să-ți devină confident, dar cu scopul meschin de a te bârfi apoi pe la spate. Fie că e vorba de detalii personale, fie de zvonuri care v-ar putea deteriora reputația.

5 - Nu își cer scuze niciodată

Un prieten fals își va recunoaște rar greșelile sau la fel de rar își va cere scuze. În schimb, va fi primul care te poate învinovăți pentru greșelile sale, făcându-te să te simți frustrat și lipsit de sprijin.

6 - Nu sunt de încredere

Prietenii falși sunt adesea nesiguri și nesiguri, făcând promisiuni pe care nu le țin și anulând planuri în ultima clipă. Ei ar putea spune că vă vor ajuta financiar sau în diverse proiecte, pentru ca apoi să dea înapoi sau pur și simplu să fie de negăsit.

7 - Nu țin cont de nevoile voastre

Prietenii falși s-ar putea să nu îți respecte limitele, fie că este vorba de timpul tău, de banii tăi sau de spațiul tău personal. Ei pot cere împrumuturi sau favoruri fără a lua în considerare situația ta financiară sau te pot împinge să faci lucruri care te fac să te simți inconfortabil.

8 - Folosesc manipularea emoțională

Un prieten fals te poate manipula emoțional pentru a obține ceea ce își dorește de la tine.

9 - Îți fac în permanent concurență și se simt amenințați de succesul tău

Un prieten fals se pot lăuda cu propriile sale realizări sau poate încerca să-și strice dispoziția, să te facă să te simți nesigur și subevaluat.

10 - Nu le pasă de tine

În cele din urmă, un prieten fals nu pune suflet în nimic ce este legat de tine. În realitate, au grijă doar de ei înșiși și de propriile interese.

Sigur că nu este nevoie să bifați toate cele 10 puncte pentru a stabili că un prieten vă este de fapt dușman, dar nici să reacționați impulsiv la primul semn care pare să se potrivească schemei de mai sus.

Mai multe articole despre:
prieten fals nesincer horoscop lifestyle