MENIU

Strategia Naţională Anticorupţie a fost aprobată! Cătălin Predoiu: „Este un răspuns ferm pe care îl dă Guvernul României”

Cătălin Predoiu - ministrul Justiției

Guvernul a aprobat Strategia Naţională Anticorupţie. Cătălin Predoiu - ministrul Justiției spune că este un răspuns ferm pe care Guvernul României îl dă în combaterea corupţiei.

„Guvernul a adoptat Strategia Naţională Anticorupţie 2021 – 2025. Este un răspuns ferm pe care Guvernul României îl dă în combaterea corupţiei este un mesaj politic şi un angajament politic de a combate acest fenomen”, a declarat, vineri, la finalul şedinţei de Guvern, Cătălin Predoiu.

„Corupţia este în continuare un fenomen serios care afectează drepturile şi libertăţile cetăţenilor (...) Prezenta Strategie este rezultatul unui efort de aproape un an de zile”, a mai transmis ministrul.

„Strategia abordează corupţia într-un trend modern, în care este văzută ca parte a unui fenomen complex care include şi crima organizată.

Ministerul Justiţiei va propune proiecte de lege, instrumente legislative care să ducă la îndeplinire această strategie. Aş menţiona Codul Penal şi Codul de Procedură Penală care vor intra n dezbaterea Parlamentului n toamna anului viitor”, a mai declarat Cătălin Predoiu.

Mai multe articole despre:
catalin predoiu strategie anticoruptie