MENIU

Sorin Oprescu, după ce a fost eliberat: Nu am fugit nicăieri. Îmi făceam visul de o viaţă întreagă 

Fostul primar al Capitalei Sorin Oprescu, condamnat definitiv la 10 ani și 8 luni de închisoare și prins în Grecia, a susținut, după ce a fost eliberat din arest, că nu a fugit din țară, ci că se afla în Grecia pentru a-și împlini "visul de o viaţă întreagă". El spune că își definitiva "formele de rezidență începute în urmă cu 6 luni".

Sorin Oprescu a fost eliberat din penitenciarul Korydallos, din Grecia, după ce a plătit o cauțiune de 5.000 de euro, așa cum a stabilit Curtea de Apel de la Atena. 

Fostul primar al Capitalei a declarat, după ce a ieșit din arest, că "judecătorii au fost duri, dar corecți", susținând în continuare că este nevinovat.

"Am început să am foarte mare încredere că pot să mă lupt în continuare pentru că am primit o pedeapsă nemeritată. Da, mai există căi de atac şi ştiu că la vârsta mea şi la afecțiunile pe care le am probabil că mi s-ar aproba lucrurile astea după ce mor. Nu vreau să mor. Eu vreau să trăiesc măcar până în momentul în care pot să demonstrez că nu sunt vinovat şi nu am făcut altceva decât să plătesc din punct de vedere politic anii 2015 şi zăpăceala furibundă încât să dispară tot ce înseamnă clasa politică la momentul respectiv. Este o modalitate pe care eu nu o să o pot să o înțeleg, este o modalitate nemernică să poţi să acuzi oamenii de lucruri pe care nu le-au făcut", a spus Sorin Oprescu.

"Eu nu am fugit nicăieri. Eram aici (n.r - în Grecia), îmi făceam visul de o viaţă întreagă că atunci când o să ies la pensie o să pot să-mi petrec liniștit zilele pe care le mai am, câte Dumnezeu or fi ele, dar în liniște şi într-o sănătate aparentă, că toţi ne aflăm într-o stare de sănătate aparentă. Eram acasă în apartamentul pe care l-am închiriat. Îmi definitivam formele de rezidență începute în urmă cu 6 luni. M-au găsit acasă. Nu m-am ascuns, nu am fugit. Cum să fug? Pentru ce, când tot procesul a fost o mascaradă?", a mai spus Oprescu.

Conform deciziei magistraților eleni, fostul primar al Capitalei va trebui să se prezinte în fiecare lună la Poliție, în datele de 5 și 16, pentru un control judiciar, neavând voie să plece din Grecia până la finalizarea procesului de extrădare.