MENIU

Nou termen în Dosarul Colectiv, la Curtea de Apel București. Pompierii care au verificat clubul, AUDIAȚI vineri

Nou termen în dosarul Colectiv. Cazul este în atenția judecătorilor de la Curtea de Apel, după ce, în primă instanță, cei implicați în acest dosar au primit pedepse orientate spre maximum. Printre ei, actualul primar al sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, care a primit o pedeapsă de 8 ani și jumătate de închisoare cu executare, sau patronii clubului, care au primit fiecare câte 11 ani de închisoare cu executare.

Vineri are loc un nou termen în Dosarul Colectiv, judecat de Curtea de Apel București. Sunt audiați pompierii care au verificat clubul. Toți pompierii și angajații Serviciului de Ambulanță București-Ilfov care au intervenit în noaptea de 30 octombrie 2015, la incendiul de la clubul Colectiv, vor fi audiați în perioada următoare, iar audierile sunt programate să se desfășoare pe parcursul unei luni.

Pe 16 decembrie 2019, Cristian Popescu-Piedone a fost condamnat la 8 ani şi 6 luni închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu în legătură cu eliberarea autorizaţiilor de funcţionare pentru clubul Colectiv.

Totodată, cei trei patroni ai clubului Colectiv - Alin George Anastasescu, Paul Gancea şi Costin Mincu - au primit câte 11 ani şi 8 luni închisoare pentru ucidere din culpă în formă agravantă, vătămare corporală din culpă în formă agravantă şi neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă.

Daniela Niţă - patroana firmei de artificii Golden Ideas Fireworks Artists - a fost condamnată la 12 ani şi 8 luni de închisoare cu executare. În acelaşi dosar, pirotehniştii Viorel Zaharia şi Marian Moise au primit 9 ani şi 8 luni de închisoare şi, respectiv, 10 ani. De asemenea, Cristian Niţă, director al firmei de artificii, a primit 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare.

George Matei şi Antonina Radu, cei doi pompieri de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti care au verificat clubul Colectiv fără a lua măsurile legale în privinţa respectării normelor PSI, au fost condamnaţi la câte 9 ani şi 2 luni de închisoare.

Aurelia Iofciu, şefa Serviciului autorizări comerciale din Primărie, a primit 8 ani de închisoare, Larisa Luminiţa Ganea, consilier superior - 7 ani, Ramona Sandra Moţoc, referent superior - 3 ani de închisoare cu suspendare. În cazul Ramonei Moţoc, instanţa a dispus prestarea a 90 de zile de muncă în folosul comunităţii.

De asemenea, persoanele condamnate au fost obligate să plătească, în solidar cu Primăria Sector 4 şi ISU Bucureşti-Ilfov, daune morale şi materiale de peste 50 de milioane de euro către victimele incendiului din octombrie 2015.

Decizia Tribunalului Bucureşti a fost atacată cu apel de persoanele condamnate, dar şi de către procurori.

Mai multe articole despre:
colectiv audieri