MENIU

Niculae Bădălău își va petrece sărbătorile în arest. Contestația fostului baron PSD, respinsă

Niculae Bădălău condus la arest (Inquam/Sabin Cîrstoveanu)

Fostul senator PSD și vicepreședinte al Curții de Conturi, Niculae Bădălău, își va petrece sărbătorile în spatele gratiilor. Înalta Curte de Casație şi Justiție a respins, joi, contestația depusă de avocații fostului baron de Giurgiu față de arestarea sa preventivă.

Niculae Bădălau a fost arestat preventiv în data de 28 noiembrie, fiind acuzat de dare de mită, în formă continuată, şi trafic de influenţă pentru a favoriza societății comerciale care i-ar fi apaținut, prij interpuși.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei au dispus iniţial punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând din 27 noiembrie, a lui Niculae Bădălău, la data faptelor consilier de conturi în cadrul Curţii de Conturi a României şi vicepreşedinte al Autorităţii de Audit din cadrul aceleiaşi instituţii.

 

Luni, Camera Deptaţilor şi Senatul au vota revocarea lui Niculae Bădălău din funcția de vicepreşedinte al Autorităţii de Audit a Curţii de Conturi, după ce fostul parlamentar PSD a fost arestat sub acuzaţia de luare de mită. Bădălău şi-a preluat mandatul la Curtea de Conturi în octombrie 2020.

 

308 senatori și deputați au votat pentru revocarea acestuia de la Curtea de Conturi, iar un parlamentar s-a abținut.

Mai multe articole despre:
badalau arest curtea de conturi