MENIU

Mesaj controversat al primarului din Buzău către procurori: Aveți grijă

Primarul municipiului Buzău, mesaj dur pentru anchetatori. Edilul i-a reproșat prim-procurorului Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău că a dat curs unei sesizări penale trimise anonim prin poștă, demers care ar fi putut bloca investițiile pe fonduri europene din oraș, potrivit presei locale.

 „Nu pot să fiu fericit când primesc la Primăria Buzău şi pe numele meu acasă suspiciunea de fraudă şi suspendarea tuturor plăţilor pe finanţările europene pe care le avem la Buzău”, a afirmat primarul PSD al municipiului Buzău, Constantin Toma, la un eveniment dedicat Zilei Poliţiei Române.

 

"Când vin acele plângeri penale împotriva mea să aveţi mult mai multă atenţie. Mi-am asumat un risc pentru că în general este o teamă şi faţă de uniforma dumneavoastră albastră şi faţă de nprocurori", a mai afirmat edilul, adresându-se șefilor Parchetului și Poliției din Buzău.

 

Declaraţia a fost făcută în contextul în care procurorii DNA au desfăşurat cercetări privind proiectul de reabilitare a infrastructurii rutiere în valoare de aproximativ 20 de milioane de euro, dosar care a fost ulterior clasat. Ca reacție, prim procurorul a explicat că a respectat legea.

Mai multe articole despre:
mesaj primar Buzău procurori constantin toma