MENIU

Meleșcanu, citat la DNA

Fostul șef al Senatului, Teodor Meleșcanu, a fost citat la DNA, în calitate de martor.  El va fi audiat într-un dosar deschis după ce fostul agent guvernamental la CEDO, Viorel Mocanu, a schimbat apărarea statului în cazul Dragnea vs. România, în perioada în care Meleșcanu era ministru de Externe.

Procurorii DNA au deschis la finalul lunii iulie un dosar ce vizează activitatea agentului guvernamental al României la CEDO, iar Viorel Mocanu a depus o plângere la Secția de anchetare a magistraților potrivit căreia ar fi anchetat abuziv, în condiție în care funcția deține imunitate.

Pentru a efectua cercetări, procurori din cadrul Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie au solicitat, în copie certificată, actul de sesizare, ordonanţa de începere a urmăririi penale in rem, precum şi ordonanţele în baza cărora s-au solicitat dosare CEDO agentului guvernamental.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, procurorii Secției de anchetă au cerut, de la DNA, să li se precizeze dacă efectuează verificări în dosarele aflate în curs de soluționare la CEDO, între acestea fiind și cauza Dragnea vs. România.

Mai multe articole despre:
Melescanu citat DNA