Justiție „Made in Romania”. I-au interzis să conducă doi ani unui bărbat prins la volan fără permis
Culmea justiției pare să fi fost inventată în România. Un vasluian, prin la volan, deși nu avea permis, nu mai are voie să conducă! Judecătorii se scuză și spun că legea este neclară și se poate ca cel care s-a ocupat de dosar să fi vrut să dea o pedeapsă complementară.
Prins la volan beat și fără permis, un vasluian s-a ales cu o pedeapsă incredibilă. Pe lângă închisoarea cu suspendare, bărbatului i-a fost interzis dreptul de a mai conduce pe o perioadă de 2 ani. Pe lângă comicul situației, surse judiciare vorbesc despre faptul că acest lucru nu este bine reglementat în Noul Cod de Procedură Penală și acest lucru poate genera o astfel de exprimare. “Este posibil și ca judecătorul care a dat sentința să nu fi fost atent la acest detaliu și să fi trecut, ca pedeapsă complementară, toată gama ce se poate da în astfel de cazuri”, spun sursele judiciare.
O condamnare a unui vasluian trimis în judecată după ce a fost prins la volan beat și fără permis, scoate în evidență o problemă a sistemului judiciar, reglementată prost, conform unor surse judiciare. Mai exact, bărbatul a fost condamnat la 1 an și 10 luni de închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe o perioadă de doi ani și obligat să presteze 80 de zile de muncă în folosul comunității. Comicul situației vine de la pedeapsa complementară care spune, printre altele, că i-a fost interzis dreptul de a mai conduce, pe o perioadă de 2 ani. Surse judiciare vorbesc despre faptul că avem de a face cu o exprimare nefericită care ar putea fi corectată, dar și cu o scăpare a sistemului judiciar din România. «Pare o exprimare nefericită a judecătorului, justificată prin faptul că a dictat, ca pedeapsă complementară, toate articolele de lege ce se impun în astfel de situații. În același timp, nici Noul Cod penal nu vine cu un articol de lege care să spună, negru pe alb, cum ar trebui să fie interpretată pedeapsa în astfel de cazuri. Până la urmă, să interzici dreptul de a mai conduce a unui individ care nu posedă permis de conducere, poate deveni hilar. Cred că, de fapt, legiuitorul s-a gândit la altceva și anume, în acel interval de timp, condamnatul nu are dreptul să facă școală de șoferi și să obțină permisul de conducere”, spun sursele noastre, scrie vremeanoua.ro