MENIU

Fostul președinte al CJ Brăila a fost achitat într-un dosar de corupție

Foto arhivă Inquam

Fostul președinte al Consiliului Județean Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, a fost achitat miercuri, 7 aprilie, de Tribunalul Vrancea, alături de alte 18 persoane cercetate într-un dosar cu acuzații de fapte de corupție.

Magistrații Tribunalul Vrancea l-au achitat pe Gheorghe Bunea Stancu pentru infracțiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice, pentru infracțiunea de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor în formă continuată și pentru infracțiunea de conflict de interese.

Instanța l-a achitat și pe fostul vicepreședinte CJ Brăila, Florin Mija, pentru abuz în serviciu, alături de alți funcționari și salariați ai CJ Brăila.

Gheorghe Bunea Stancu a fost judecat pentru infracțiuni de corupție, alături de alți funcționari ai Consiliului Județean Brăila, în dosar fiind vorba de acordarea unor contracte considerate preferențiale, prejudiciul estimat fiind de aproximativ trei milioane lei.

Pe 2 octombrie 2014, Direcția Națională Anticorupție - Serviciul Teritorial Galați a dispus trimiterea în judecată a lui Gheorghe Bunea Stancu, Florin Mija și a încă 12 funcționari ai CJ Brăila. Pe lista inculpaților se află și trei societăți de construcții prin care s-ar fi derulat întreagă afacere, numărul total al celor trimiși în față instanței ridicându-se la 19.

Toți cei 19 inculpați în acest dosar au fost achitați, dar decizia Tribunalului Vrancea nu este definitivă, putând fi atacată cu apel în termen de 10 zile.

De asemenea, Tribunalul Vrancea a respins cererile DNA de confiscare specială și a ridicat măsură sechestrului asigurător de pe bunurile mobile și imobile în cazul lui Gheorghe Bunea Stancu și a încă patru acuzați.