MENIU

Eliberare condiționată Viorel Hrebenciuc: Fostul lider PSD are dublă condamnare, în Dosarele Giga Tv și Romsilva

Viorel Hrebenciuc

Viorel Hrebenciuc - fost lider PSD află dacă va fi eliberat condiționat. Inițial, cererea i-a fost respinsă de către instanța de judecată.

Eliberare condiționată Viorel Hrebenciuc. Fostul lider PSD află, marți, dacă va fi ieși din închisoare condiționat.

Judecătoria Sectorului 4 a respins cererea de eliberare condiţionată din închisoare formulată de fostul deputat Viorel Hrebenciuc, închis la Penitenciarul Jilava.

Pentru a îndeplini condiţiile eliberării condiţionate, Viorel Hrebenciuc a deschis un proces la Curtea de Apel Bucureşti şi a obţinut contopirea pedepselor primite în dosarele Giga TV (3 ani) şi cel privind retrocedările ilegale de păduri (2 ani), astfel încât la cele 8 luni executate în primul dosar se vor adăuga alte 8 luni, reprezentând durata reţinerii, a arestului preventiv şi a arestului la domiciliu din al doilea dosar.

În iulie 2021, Viorel Hrebenciuc a fost condamnat de Curtea de Apel Braşov la doi ani de închisoare cu executare pentru trafic, respectiv cumpărare de influenţă, în dosarul retrocedărilor ilegale de păduri de la Romsilva. Aceeași pedeapsă a fost dispusă și în cazul fostului deputat Ioan Adam.

Pedepsele dispuse de Curtea de Apel Braşov sunt identice celor decise în 2018 de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Ulterior, la apel, un complet de cinci judecători de la instanţa supremă a anulat acele condamnări şi a decis ca dosarul să se rejudece de la zero la Braşov.

De asemenea, fiul lui Hrebenciuc, Andrei, a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare pentru complicitate la infracţiunea de trafic de influenţă.

Fostul deputat Viorel Hrebenciuc - unul dintre cei mai importanți lideri ai PSD, fost strateg al partidului - se află în penitenciar din septembrie 2021, după ce a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Bucureşti la 3 ani închisoare cu executare în dosarul Giga TV.

Mai multe articole despre:
eliberare hrebenciuc condamnare