MENIU

DNA nu renunță la procesul lui Vîntu. Dosarul lui SOV, lovit de decizia CCR

DNA nu renunță la procesul lui Vîntu. Dosarul lui SOV, lovit de decizia CCR

Lovitură pentru Sorin Ovidiu Vîntu, după ce a scăpat de probe esențiale din dosarul șpăgii pe care i-ar fi dat-o fostului viceguvernator BNR Bogdan Olteanu. Procurorii DNA refuză să refacă ancheta și vor ca omul de afaceri să fie judecat. 

Lăsați fără interceptările din dosar, procurorii DNA au decis să meargă mai departe cu procesul lui Sorin Ovidiu Vîntu.

"Procurorii anticorupție au înștiințat instanța de judecată în legătură cu menținerea dispoziției de trimitere în judecată", se arată în răspunsul dat de DNA la solicitarea Realitatea PLUS.

Decizia procurorilor DNA vine în contextul în care, în urmă cu două săptămâni, după ce au anulat probele din dosar, judecătorii de la Curtea de Apel București le-au cerut anchetatorilor să stabilească ce vor să se întâmple cu acest dosar. Procurorii DNA aveau și posibilitatea de a relua cercetările. 

Totul a pornit de la o decizie CCR. La începutul anului, Curtea Constituțională a stabilit că înregistrările obținute de SRI în baza mandatelor de siguranță națională nu pot fi folosite ca probe în dosare.

Procurorii DNA îl acuză pe Sorin Ovidiu Vîntu că i-ar fi dat un milion de euro lui Bogdan Olteanu pentru ca Liviu Mihaiu să fie numit guvernator al Deltei Dunării. Judecat separat, Olteanu a fost condamnat, în primă instanță, la șapte ani de închisoare. 

Mai multe articole despre:
sov bogdan olteanu sorin ovidiu vintu