MENIU

Cum a pus Țiriac mâna pe averea fostului premier comunist Ion Gheorghe Maurer

Ion Țiriac ar fi profitat de omul care i-a pus pentru prima dată arma de vânătoare în mână, Ion Gheorghe Maurer, fostul prim-ministru al României comuniste. Mai mult, fiul fostului demnitar îl acuză pe Țiriac de faptul că este profitor și l-a păcălit pe tatăl său cumpărându-i colecția de arme, care valora o avere, cu câțiva bani. 

17 ani avea Ion Țiriac când a fost luat sub aripă de fostul prim-ministru. Însuși el povestește că a ajuns să îndrăgească vânatul datorită lui Gheorghe Maurer, iar acum vrea să facă un muzeu în care să expună sutele de animale vânate.


Despre fostul demnitar comunist, după moarte, Ion Țiriac a avut numai cuvinte de laudă. Urmașii lui Maurer nu sunt de aceeași părere și îl acuză de mai mulți ani că l-a furat pe față pe fostul prim-ministru.



Colecția impresionantă de arme deținută de Gheorghe Maurer a fost cumpărată de Ion Țiriac cu bani gheață. O sumă de nimic a fost oferită pe armele care valorau o avere, acuză Jean Maurer, fiul acestuia. Le-ar fi cumpărat într-un moment în care, cel care îi era prieten, își ducea viața cu greu și trăia dintr-o pensie mică.



"La un moment s-a trezit tatăl meu cu Țiriac în casă, eu eram în Germania. I-a spus că este dispus să îi cumpere puștile pe care le are. 32 de puști. (întrebare: Cu cât?) Cu 60 de mii de mărci germane, față de o jumătate de milion cât ar fi făcut puștile astea (...) Da, l-a înșelat. El nu avea cum să încheie o afacere. Asta nu înțelege domnul Tiriac. Nu avea cum să încheie o afacere cu un om care i-a fost prieten. Nu faci afaceri cu prietenii," afirma în 2010 fiul fostului demnitar pentru EVZ.

 

Ion Gheorghe Maurer a murit în anul 2000 la vârsta de 97 de ani. Fiul său spune că nu va face niciun demers pentru a recupera banii de la Ion Țiriac, însă a mărturisit că dacă se gândește să ofere restul de bani, vor fi donați unui cămin de bătrâni sau copiilor nevoiași în memoria tatălui său. 

Mai multe articole despre:
tiriac maurer arme ceausescu securitate