MENIU

Audieri bombă în dosarul Pițurcă. 2 miniștri chemați la audieri în fața procurorilor DNA

Victor Pițurcă la DNA

Noi audieri bombă în dosarul lui Victor Pițurcă privind implicarea sa în achizițiile neconforme din perioada pandemiei. Doi miniștri vor da explicații azi în fața procurorilor DNA. Deocamdată nu se știe ce calitate au aceștia în dosar și ce vor anchetatorii să scoată de la ei. 

Fostul selecționer al naționalei de fotbal a României, Victor Pițurcă, ajunge luni la Tribunalul București pentru a contesta măsura controlului judiciar.

 

Victor Pițurcă, fiul său Alexandru Pițurcă și șeful Romarm Gabriel Țuțu sunt acuzați de către procurorii DNA într-un dosar legat de măști de protecție anti-COVID neconforme și care nu ar fi putut fi folosite ar fi fost tranzacționate prin firma lui Pițurcă jr. și trimise spitalelor din subordinea Ministerului Apărării.

Conform DNA, șeful Romarm ar fi încasat un comision de 1,439% din profitul de 750.000 de euro realizat de familia Pițurcă în afacerea măștilor către MApN, iar Gabriel Ţuţu ar fi solicitat Ucrainei, „în numele statului român”, un avion ca să aducă măştile din China.

 

Mai multe articole despre:
piturca dna dosar masti audieri ministri