MENIU

Dan Diaconescu primește o nouă lovitură în justiție. Ce i s-a refuzat fostului realizator TV?

Dan Diaconescu a dat în judecată numeroase instituții de presă

Fostul realizator TV Dan Diaconescu a primit o nouă lovitură în justiție, Acesta solicitase ca presa să-i plătească daune, pentru că a prezentat date din ancheta în care este cercetat de procurori pentru sex cu minore, dar cererea sa a fost respinsă. 

Judecătoria Sectorului 1 a respins, ca neîntemeiată, cererea lui Dan Diaconescu şi l-a obligat să plătească unor publicaţii cheltuieli de judecată de aproximativ 40.000 lei. Decizia nu este definitivă, potrivit Agerpres

În mai 2023, Dan Diaconescu a dat în judecată 24 de televiziuni şi publicaţii din presa scrisă şi online, susţinând că este supus unui "linşaj mediatic" şi este "denigrat" şi "defăimat" în mass-media.
 
Diaconescu a susținut informaţiile difuzate public nu aveau acest regim, referindu-se la imagini cu victimele minore, stenograme, interceptări, fragmente din declaraţii.

Dan Diaconescu dorea ca presa să nu mai facă nicio referire "defăimătoare" la adresa lui şi să nu mai utilizeze apelative sau diverse descrieri care l-ar viza, dar solicitarea a fost considerată neîntemeiată.

 

Fostul realizator TV a fost trimis în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa pentru săvârşirea infracţiunilor de act sexual cu un minor şi folosirea prostituţiei infantile, ambele în formă continuată.