MENIU

A fost REȚINUT angajatul care l-a bătut pe bătrânul cu handicap de la Centrul din Călineşti care a murit

A fost reținut angajatul care a lovit un bătrân

Angajatul de la Centrul de Recuperare şi Reabilitare pentru Persoane Adulte cu Handicap Călineşti suspectat că l-a lovit pe bărbatul care a murit a fost reţinut, luni după-amiază, după ce a fost audiat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova.

În acest caz, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Prahova a pus la dispoziţia procurorilor imagini surprinse de camerele de supraveghere, dar şi documente. Totodată, au fost audiaţi mai mulţi beneficiari şi angajaţi.

În cursul zilei de marţi, bărbatul va fi prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Prahova, Iulian Dumitrescu, a cerut controale în centrele Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) din județ, după ce un pacient internat la Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică pentru Persoane Adulte cu Handicap Călineşti a decedat. Potrivit datelor din anchetă, bărbatul ar fi murit după ce a fost lovit de un angajat al instituției.

”Preşedintele (...) Iulian Dumitrescu a cerut conducerii DGASPC luarea, cu celeritate, a tuturor măsurilor legale, inclusiv demiterea şefei Centrului de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică pentru Persoane Adulte cu Handicap Călineşti, în contextul decesului în condiţii suspecte a unui pacient internat în respectiva unitate. Momentan, cazul este în ancheta instituţiilor abilitate. 
În acelaşi timp, Iulian Dumitrescu a dispus declanşarea unei acţiuni de control în toate centrele subordonate DGASPC Prahova care să urmărească respectarea drepturilor beneficiarilor internaţi în aceste unităţi medico-sociale”, a transmis luni, într-un comunicat, CJ Prahova.

Un pacient al Centrului de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihică Călineşti a decedat la câteva zile după ce ar fi fost bătut de către un angajat al unităţii, în cauză fiind deschis un dosar penal pentru loviri sau vătămări cauzatoare de moarte.

Potrivit Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) Prahova, pe 5 august, poliţiştii Secţiei nr. 2 Rurală Floreşti au fost sesizaţi de către personalul medical din cadrul Centrului de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihică Călineşti că, în jurul orei 06:50, un pacient în vârstă de 61 de ani a decedat.
Pe 1 august, acesta ar fi avut un conflict cu un alt pacient din centru, iar un angajat al unităţii ar fi intervenit pentru aplanare, lovindu-l pe cel care ulterior a decedat.

Un pacient a MURIT după ce a fost bătut de angajatul unui centru de recuperare neuropsihică - S-a deschis dosar penal

Mai multe articole despre:
angajat agresor centru recuperare batran decedat calinesti