MENIU

Află care dintre cei 12 zei ai Olimpului te reprezintă în funcţie de zodie

In mitologia greaca, aproape toti zeii isi aveau resedinta pe varful Muntelui Olimp, mai putin Hades, zeul Lumii de Apoi, care domnea sub pamant. Pamantenii ii invidiau si admirau deopotriva, insa fara sa stie ca au o parte din insusirile lor.

Berbec - Athena

Zeita intelepciunii si a razboiului, cunoscuta la romani drept Minerva, ii reprezinta pe cei nascuti in zodia Berbec. Cuvintele cheie ale acestui semn astrologic sunt: curaj, spirit de lider si creativitate. Nativii sunt firi pasnice doar atunci cand sunt lasati in legea lor, altfel impulsivitatea isi arata imediat coltii. Nimeni nu reuseste sa ii puna la punct pentru ca ei par mereu pregatiti pentru dispute.

Taur - Afrodita

Afrodita, sau Venus (la romani), este zeita iubirii, a frumusetii si a dorintei, fiind unul dintre cei mai de seama zei ai Olimpului. Nativii pe care ii guverneaza sunt firi sincere, fidele si muncitoare. Le place sa traiasca in armonie cu cei din jur, insa nu se feresc sa isi arate coarnele daca cineva incearca sa le faca rau. In rest, dau dovada de diplomatie si gratie.

Gemeni - Dionis

Dionis, cunoscut mai degraba sub denumirea de Bacchus data de romani, este zeul vinului, al petrecerilor ai al extazului. Nativii acestei zodii sunt sociabili, spontani si glumeti, astfel ca se pricep de minune sa faca atmosfera la o reuniune. Nimeni nu poate sa spuna despre ei ca nu au carisma ori ca sufera vreodata de singuratate. Dimpotriva, chiar isi mai doresc din cand in cand cate o clipa de liniste.

Rac - Hermes

Dintre cei 12 zei ai Olimpului nu lipseste nici Hermes, ori Mercur (la romani), zeul comertului si al negustoriei. Caracteristicile pe care le imprima acestor nativi sunt: spiritul protector, compasiunea si intuitia. De aceea, ei sunt definiti de emotii puternice in relatiile cu ceilalti. Se lasa condusi mai mult de inima si mai putin de ratiune, dar in acelasi timp intuiesc intentiile celor din jur, astfel ca nu se lasa pacaliti cu una, cu doua de atitudinea falsa.

Mai multe pe Divahair.ro.

Mai multe articole despre:
Olimp horoscop zei