MENIU

Zelenski refuză ORICE întâlnire cu Putin: NU am încredere în el - Condițiile cruciale pentru PACEA în Ucraina - VIDEO

Zelenski refuză ORICE întâlnire cu Putin: NU am încredere în el - Condițiile cruciale pentru PACEA în Ucraina

Volodimir Zelenski refuză categoric orice întâlnire cu Vladimir Putin, pentru că nu are încredere în el, relatează Realitatea PLUS. 

Președintele Ucrainei exclude orice posibilă întâlnire cu liderul de la Kremlin - Vladimir Putin. Volodimir Zelenski a făcut această afirmație în ultimul interviu dat presei internaționale.

Zelenski a declarat, la CNN, că nu are încredere în Putin. Președintele ucrainean susține că Putin nu este demn de încredere după ce i-a mințit pe toți liderii occidentali cu care s-a întâlnit.

În același interviu în care a vorbit despre posibile negocieri cu Moscova pentru oprirea războiului ce durează deja de peste un an, Zelenski le-a cerut rușilor să părăsească urgent teritoriul ucrainean, potrivit Realitatea PLUS.

Întrebat despre condițiile în care ar vorbi direct cu președintele Federației Ruse - Vladimir Putin, Volodimir Zelenski a răspuns că „astăzi, așa ceva nu există”

„Nu avem nicio condiție în care să putem vorbi cu președintele Federației Ruse, pentru că nu se ține de cuvânt. Nu avem încredere în el. A ucis mii de oameni. Rusia trebuie să părăsească teritoriile noastre. Și, după aceea, suntem bucuroși să ne alăturăm măsurilor diplomatice. Pentru a face asta, putem găsi orice format cu partenerii noștri, imediat după aceea. Dacă nu pleacă”, a declarat Zelenski în interviul exclusiv acordat CNN.

„O victorie în 2023 depinde de armele pe care le primim, pentru că dacă nu primesc armele de care au nevoie, oamenii nu se pot apăra. (...)

Vom fi victorioși. Victoria va veni. Nu mă îndoiesc de asta. Victoria se va obține în timp”, a mai precizat președintele ucrainean. Dacă trupele ruse nu vor părăsi Ucraina, războiul Rusiei se va întoinde continuu în Europarusia va 

„Vrem victoria. Nu vrem să ne obișnuim cu războiul, însă deja ne-am obișnuit cu provocările. Toată lumea vrea un singur lucru - să pună capăt războiului”, a mai spus Zelenski.