MENIU

Zelenski, mesaj în toiul nopții: „Sperăm la pace cât mai curând” - În Ucraina bombardamentele continuă din toate direcțiile

Vladimir Zelenski - președintele Ucrainei

Președintele Ucriainei - Vladimir Zelenski a transmis, în miez de noapte, un mesaj cu încărcătură spirituală după o conversație cu Patriarhul Ecumenic Bartolomeu. De asemenea, el a vorbit cu premierul britanic și președintele Poloniei.

„Vă mulțumim pentru conversația caldă, Preasfinția Voastră Bartholomeu. Cuvintele tale sunt ca niște mâini care ne țin sus în această perioadă dificilă. Ucrainenii simt sprijinul spiritual și puterea rugăciunilor tale. Sperăm la pace cât mai curând”, a transmis președintele Ucrainei.

Patriarhul ecumenic Bartolomeu, conducătorul spiritual, din Istanbul, al celor aproximativ 300 de milioane de creștini ortodocși din întreaga lume, a cerut duminică încetarea războiului din Ucraina.

„Adresăm un nou apel pentru a pune capăt războiului acum. Pentru a opri imediat orice act de violență, orice lucru care răspândește durere și moarte." a spus Bartolomeu într-o declarație.

Zelenski a declarat că a vorbit cu premierul britanic și președintele Poloniei.

„Am discutat cu premierul Marii Britanii - Boris Johnson și cu Președintele Poloniei - Andrzej Duda despre situația actuală de securitate. S-a convenit asupra unor măsuri comune suplimentare pentru a contracara agresorul. Coaliția anti-război în acțiune!”, a transmis acesta.

Preşedintele ucrainean i-a comunicat lui Boris Johnson că următoarele 24 de ore sunt cruciale pentru Ucraina. Premierul britanic a spus că Regatul Unit şi aliaţii săi vor face tot posibilul pentru a garanta că ajutorul defensiv va ajunge în Ucraina, se arată în comunicatul purtătorului britanic de cuvânt.

Ucraina luptă cu forțele ruse - ZIUA 5 | Trupele lui Putin îşi întăresc ATACUL! Se trage la Kiev - Au sunat alarmele LIVE TEXT

Thank you for the warm conversation, Your All-Holiness #Bartholomew. Your words are like hands that hold us up in this difficult time. Ukrainians feel the spiritual support and strength of your prayers. We hope for the soonest peace.

— Володимир Зеленський (@ZelenskyyUa) February 27, 2022
Mai multe articole despre:
vladimir zelenski ucraina kiev razboi