MENIU

Zelenski: „Condițiile negocierilor cu Rusia trebuie să fie echitabile, poporul ucrainean nu îi va accepta pe alții”

Volodimir Zelenski (foto: President.gov.ua)

Volodimir Zelenski est etranșant în relațiile diplomatice cu rușii și consideră că o conversație cu partea rusă trebuie să fie serioasă, suveranitatea Ucrainei este garantată, iar integritatea teritorială a Ucrainei este asigurată.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski , a spus că termenii negocierilor cu Federația Rusă trebuie să fie echitabili, poporul ucrainean nu îi va accepta pe alții.

Președintele a reamintit că numărul pierderilor rușilor în acest război a depășit deja 16.000 de morți, inclusiv comandanții de vârf.

"Nu a existat încă un raport despre generalii-colonel sau amirali ruși uciși. Dar comandantul uneia dintre armatele de ocupație și comandantul adjunct al Flotei Mării Negre există deja pe această listă", a spus șeful statului. 

El a subliniat că Forțele Armate ale Ucrainei continuă să lupte împotriva atacurilor inamice în sudul țării, în Donbas, pe direcția Harkov, în regiunea Kiev.

„Oprind acțiunile rusești, apărătorii noștri canalizează conducerea Rusiei la un gând simplu și logic: trebuie să vorbim. Vorbim în mod semnificativ. Urgent. Sincer. Și de dragul rezultatului, și nu de dragul de a ne întâlni. Cine și ce avantaje obține?” s-a întrebat președintele ucrainean.

Zelensky a subliniat că discuțiile ar trebui să fie serioase, suveranitatea ucraineană este garantată, iar integritatea teritorială a Ucrainei este asigurată.

"Adică, este necesar ca aceste condiţii să fie echitabile. Iar poporul ucrainean nu îi va accepta pe alţii", a spus el.

Mai devreme, Zelensky a spus că ultimatumurile Federației Ruse sunt inacceptabile pentru Ucraina . Potrivit acestuia, ele pot fi acceptate doar dacă Ucraina este distrusă.