MENIU

Zeci de orașe, din nou în carantină din cauza creșterii cazurilor de Covid. Peste 800.000 de oameni au fost afectați

Sursa foto: Pixabay

Zeci de orașe din China au intrat din nou în carantină la decizia liderului Xi Jinping, după ce țara a raportat pentru a treia zi consecutiv peste 1.000 de cazuri de infectări cu visurul SARS-CoV-2. Peste 800.000 de oameni din Wuhan vor fi din nou închiși în case până la data de 30 octombrie. Wuhan este cunoscut drept locul unde coronavirusul a fost depistat pentru prima dată în 2019, înainte ca virusul să se răspândească pe tot globul. 

Peste 800.000 de oameni din Wuhan au fost din nou blocați în case până la data de 30 octombrie, locul primului focar de Covid din lume înregistrat la sfârșitul anului 2019. De altfel, autoritățile au raportat peste 1.000 de cazuri de infectări în toată țara, în ultimele trei zile.

La începutul acestei săptămâni, școala în format fizic și servirea mesei la restaurante au fost suspendate în centrul și sudul Chinei. În întreaga țară, aproximativ 200 de măsuri de carantină au fost implementate în ultimele zile.

De asemenea, în Tibet, oamenii au ieșit în stradă să protesteze față de măsurile stricte impuse după ce orașul a fost închis aproape trei luni.

Deși sunt considerate focare relativ mici în alte părți ale lumii, China respectă cu strictețe politică zero-Covid, iar președintele Xi JInping a numit-o un război al poporului pentru a opri răspândirea virusului.

Mai multe articole despre:
carantina covid china carantina