MENIU

Vulcanul care a erupt de două ori în 24 de ore va erupe din nou. Mai multe curse aeriene, anulate

Un nou avertisment pentru locuitorii din Chile. Vulcanul Calbuco va erupe din nou, iar populaţia a fost avertizată să stea departe de munte. 5 mii de oameni au fost evacuaţi săptămâna aceasta, dar vulcanul continuă să degaje nori de cenuşă şi vapori.

Coşmarul nu s-a terminat pentru chilieni. După două erupţii consecutive, vulcanul Calbuco rămâne periculos. În sudul ţării este haos. Populaţia evacuată în grabă s-a întors pentru a-şi recupera animalele şi bunurile. Totul este acoperit de un strat gros de cenuşă spre disperarea fermierilor. Turmele lor nu au unde se pască, iar terenul nu mai poate fi lucrat. Sunt alţii însă care au pierdut totul.

"Este îngrozitor, animalele, casele, am pierdut totul. Nu mai avem animale, nu mai avem unde locui, unii mor de foame şi primim ajutor foarte greu", povestesc aceştia.

Norul gros de cenuşă care acoperă mare parte din sudul statului Chile şi al Argentinei a dus şi la mari perturbări în traficul aerian. Numeroase curse cu destinaţia Santiago sau Buenos Aires au fost întoarse din drum, iar cele programate din timp au fost anulate din cauza condiţiilor de zbor precare.

Mai multe articole despre:
Chile erupţie vulcanică vulcanul Calbuco