Vremea neobișnuit de caldă din această iarnă reduce criza energetică
Vremea neobișnuit de caldă din această iarnă ne ajută să trecem mai bine peste această criză energetică. Deși a stârnit îngrijorări legate de climă, căldura din ultimele săptămâni a fost un avantaj pentru țările europene care se luptă cu problema resurselor energetice. Iarna blândă a redus cererea de energie electrică și gaze, iar consumul a fost mult mai mic față de alți ani.
Europa va avea cea mai caldă lună ianuarie din ultimele decenii, ceea ce va atenua criza din energie care a afectat continentul timp de mai multe luni.
Meteorologii anunță că temperaturile sunt cu până la 5 grade Celsius mai ridicate decât normalul perioadei în Franţa şi Germania, ceea ce va face ca cererea de încălzire în Europa să se situeze sub medie.
În Marea Britanie, anul 2022 a fost cel mai cald înregistrat vreodată, și este probabil ca temperaturile blânde să persiste în această lună.
Astfel, prețul gazelor a scăzut cu aproximativ 47% în decembrie. Chiar și așa, Guvernele europene încă îi îndeamnă pe oameni să continue să economisească energia. Asta pentru că vremea s-ar putea schimba rapid.
Mai multe articole despre:
criza energetica