MENIU

Vremea face prăpăd în Italia. Școlile au fost închise din cauza zăpezilor, este COD PORTOCALIU

Italia se confruntă în aceste zile cu temperaturi mici, ninsori abundente și ploi torențiale. Din cauza fenomenlor extreme, în multe localități s-au închis școlile, iar activitatea în jumătate din țară este practic paralizată.

De la nord la sud, vremea face ravagii în Italia. Situația este critică la Amatrice, zona de munte din regiunea Lazio, la numai 150 de kilometri distanță de Roma, transmite Radio România Actualități.

 

Mii de locuitori au rămas, de o zi, izolați, fără electricitate și căldură, din cauza nămeților de zăpadă. Drumuri impracticabile și în alte zone din Italia.

 

Jumătate din țară în aceste ore a fost nevoită să se oprească din cauza ninsorilor abundente și a ploilor care vor continua și în următoarele ore, alături de vremea rece.

 

S-a declarat stare de alertă pe mai multe râuri, iar școlile din diverse localități din regiunile Emilia-Romagna, Toscana, Friuli-Venezia Giulia, Lazio, Abruzzo, Umbria și Marche sunt închise.

 

Este alertă portocalie și nord, în zona localităților Milano, Torino și Bologna.

 

A nins chiar și în provincia siciliană Siracuza, în zona de munte, fenomen care se înregistrează foarte rar, în condițiile în care pe insula Sicilia temperaturile rămân ridicate întotdeauna și pe perioada iernii.

Meteorologii anunță că vremea va fi la fel și în următoarele zile, cu ploi, frig și multă zăpadă.

Mai multe articole despre:
italia scoli ninsori vremea rea italia