MENIU

Volodimir Zelenski: „Costul uman al bătăliei de la Severodoneţk este TERIFIANT! Avem de-a face cu răul absolut”

Volodimir Zelenski - președintele Ucrainei

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a vorbit despre Severodonețk, orașul important din punct de vedere strategic din est, pe care forțele ruse sunt aproape de a-l ocupa pe deplin. „Costul uman al acestei bătălii este foarte mare pentru noi. Este pur și simplu terifiant", a spus Zelensky, luni seara.

Zelenski este de părere că există un „cost uman” al bătăliei pentru regiunea estică Donbas care va fi, fără îndoială, amintit în istoria militară ca fiind una dintre cele mai violente bătălii din Europa.  

La începutul acestei luni, Zelensky a spus că armata sa pierde „între 60 și 100 de soldați” pe zi în bătălia pentru Donbas.  

„Avem de-a face cu răul absolut. Și nu avem de ales decât să mergem înainte și să ne eliberăm teritoriul", a adăugat el.

Luni, toate cele trei poduri către orașul asediat Severodonețk au fost distruse, spune guvernatorul regional Serhiy Haidai.  

Deși trupele ruse nu au capturat complet orașul - care se află în centrul luptei dintre trupele ruse și ucrainene - toate podurile care duc la centrul regional au fost distruse, făcând imposibilă evacuarea locuitorilor și transportul mărfurilor. 

Locuitorii care rămân în oraș supraviețuiesc în condiții extrem de dificile, adaugă el, cu orașul sub bombardamennte puternice.  

Bombardamente puternice la Severodonetsk: Toate podurile au fost distruse! Evacuarea locuitorilor și transportul mărfurilor, imposibile

Mai multe articole despre:
zelenski ucraina rusia batalie cost uman donbas