MENIU

Vladimir Putin: "Occidentul încearcă să pună ursul rus în lanţ, să-i smulgă colţii"

Occidentul încearcă 'să pună ursul rus în lanț și să-i smulgă colții și ghearele', a declarat președintele rus Vladimir Putin în timpul conferinței sale de presă de joi, transmisă în direct de RIA Novosti, citată de Agerpres.

'Uneori, îmi spun chiar eu că poate ar fi mai bine ca 'ursul' să stea liniștit, să mănânce fructe de pădure și miere: poate așa îl vor lăsa în pace. Dar nu, nu-l vor lăsa. Vor încerca să-l pună în lanț, să-i smulgă colții și ghearele. În actuala accepțiune, acestea sunt forțele (rusești) de contracarare a atacurilor nucleare', a subliniat președintele Rusiei.

Vladimir Putin a amintit, de asemenea, că adesea se fac auzite în Occident astfel de declarații conform cărora 'Siberia nu aparține pe drept' Rusiei. 'Să șterpelești Texasul de la Mexic este corect, iar ceea ce facem noi pe propriul pământ nu este corect', și-a exprimat indignarea liderul rus. 'Trebuie să-i luăm totul (Rusiei), să-i smulge ghearele și colții, iar atunci nimeni nu va mai avea nevoie de 'urs'. Vor face din el o paiață', a subliniat liderul rus.

'Rusia își apără independența, suveranitatea și dreptul la existență, trebuie să se înțeleagă acest lucru. Iar actualele probleme din economia rusă sunt, în proporție de 25-30%, efectul sancțiunilor (occidentale) și Rusia trebuie să le depășească. Sau dorim ca 'blana' noastră să fie agățată pe perete?', a mai spus Putin, adăugând că actuala situație economică dificilă din Rusia se explică tocmai prin aceasta și 'nu este o pedeapsă pentru Crimeea'.

Mai multe articole despre:
Rusia Ucraina urs Vladimir Putin Occident