MENIU

Vladimir Putin a promulgat legea care interzice orice menționare a homosexualității

Președintele rus Vladimir Putin a semnat luni o lege care extinde legea privind promovarea a ceea ce Moscova descrie drept „propaganda LGBT”, interzicând practic orice exprimare în public a identității homosexuale în Rusia.

Noua lege extinde noțiunea de "propagandă LGBT” asupra oricărei acțiuni de promovare și răspândire a unor informații care ar face trimitere sau au legătură cu homosexualitatea în public, în mediul online, în filme, cărți sau publicitate.

Anterior legislația rusească pedepsea doar „demonstrarea” unor comportamente LGBT față de copii.

Măsura vine în contextul în care Kremlinul și-a intensificat retorica privind apărarea „valorilor tradiționale” după declanșarea războiului din Ucraina, scrie Reuters.

Grupurile pentru drepturile omului spun că noua legislație face parte dintr-un efort mai amplu de a interzice complet prezența persoanelor LGBT în spațiul public.

Președintele rus, dar și alți reprezentanți de frunte ai aparatului politic și ai propagandei au folosit însă ideea homosexualități ca viciu sau boală împotriva adversarilor occidentali, pentru a ilustra „decadența” vestică.

Mai multe articole despre:
putin lege momosexuali lgbt