MENIU

Informații contradictorii despre moartea lui Vladimir Jirinovski, liderul Partidului Liberal Democrat din Rusia. Aliatul lui Putin, internat în stare gravă

Vladimir Jirinovski / Foto: Profi Media

Informația că liderul extremist Vladimir Jirinovski ar fi murit, la 25 martie, la ora 10:45, a fost dată de agenția de presă Ria Novosti și de un parlamentar rus. Însă agenția TASS anunță că liderul politic al LDPR este viu, dar în stare gravă.

Ulterior, a dezmințit aceste informații și serviciul de presă al Ministerului Sănătății din Rusia, precizând că starea liderului LDPR, Vladimir Jirinovski, este evaluată ca fiind stabilă, medicii continuă să ofere toată asistența posibilă.

De asemenea, fiul lui Jirinovski, reprezentanții Partidului Liberal Democrat și ai Ministerului Sănătății au negat informații despre moartea politicianului.

La 2 februarie a fost dus la Spitalul Clinic Central cu un test pozitiv la coronavirus. Jirinovski a avut o leziune pulmonară gravă, a fost conectat la un ventilator, informează super.ru.

La mijlocul lunii martie, mass-media a scris că liderul liberal-democraților era pe cale de redresare și era deja conștient. Cu toate acestea, în 20 martie, s-a știut că politicianul a fost din nou pus în comă indusă medical din cauza apariției septicemiei, informează TV8.md

Vladimir Jirinovski, marioneta lui Putin 

Liderul formaţiunii politice ultranaţionaliste Partidul Liberal Democrat al Rusiei (PLDR) a fost considerat de mulți marioneta președintelui rus, Vladimir Putin. 

Foto: Vladimir Jirinovski și Vladimir Putin / Profi Media

În plin război în Ucraina, Jirinovski lua în calcul să depună un proiect legislativ care să ducă la declanșarea unui referendum pentru reintroducerea pedepsei cu moartea.

Anunțul lui Jirinovski, făcut după mai bine de două săptămâni de la declașarea ostilităților în Ucraina, venea la doar câteva ore după ce Vladimir Putin anunțase că vrea să „purifice” societatea rusă de „trădători”.

”Partidul Liberal Democratic ar putea iniția un referendum pentru reintroducerea pedepsei cu moartea în cazul celor mai serioase crime, precum corupția pe scară largă, pedofilie, terorism etc”, anunța, la acea vreme, Jirinovski.