MENIU

Vlad Filat rămâne în arest. Curtea de Apel a menţinut pedeapsa în cazul fostului premier al Moldovei

<p>Vlad Filat răm&acirc;ne &icirc;n arest. Curtea de Apel a menţinut pedeapsa &icirc;n cazul fostului premier al Moldovei</p>

Magistrații de la Curtea de Apel au decis azi că fostul premier Vlad Filat rămâne în arest pentru 9 ani. 

„Mergem mai departe la Curtea Supremă. Ilegală”, a declarat Vlad Filat după pronunțarea deciziei magistraților, menționând că nu se aștepta la o altă decizie a judecătorilor, scrie realitatea.md.

„Am înțeles că magistrații de la Curtea de Apel au menținut pedeapsa lui Vlad Filat cu 9 ani de închisoare, însă au acceptat partea avocaților privind bunurile luate sub sechestru. Pe data de 9 decembrie la ora 14:00 vor pronunța decizia deplină”, a explicat avocatul ex-premierului, Igor Popa, precizând că șeful Penitenciarului nr. 13 a fost amendat cu 5 000 de lei pentru că a încălcat dreptul ex-liderului PLDM la convorbiri telefonice.

Decizia Curții de Apel poate fi atacată la Curtea Supremă de Justiție.

Amintim că fostul premier, Vlad Filat, a fost condamnat la 9 ani de detenție la sfârșitul lunii iunie 2016. Ulterior, apărarea a atacat hotărârea Judecătoriei Buiucani la Curtea de Apel, iar prima ședință a avut loc în luna septembrie.

Vlad Filat a fost lipsit de imunitate pe 15 octombrie 2015, fiind pus sub învinuire în plenul Parlamentului. El este bănuit că, în perioada când deţinea funcţia de prim-ministru, ar fi primit de la Ilan Shor mijloace financiare şi bunuri în sumă de peste 300 de milioane de lei.