MENIU

Violențele extreme din stradă continuă. 420 de oameni arestați în Marea Britanie

Violențele grave din Marea Britanie escaladează de la o zi la alta! De o săptămână, regatul este acaparat de revolte fără precedent. Extremiștii de dreapta pun la cale vânători de migranți pe rețelele de socializare care sunt invadate de mesaje rasiste și apel la răscoală. Atenție, urmează informații și imagini cu un puternic impact emoțional! 

De cealaltă parte, și extremiștii de stânga reacționează la fel de dur, iar forțele de ordine sunt depășite numeric de mai multe zile. Cel mai controversat influencer al momentului, Andrew Tate este unul dintre extremiști care incită la revolte prin mesaje conspiraționiste. Peste 420 de oameni au fost arestați în ultima săptămână după ce s-au încăierat cu forțele de ordine.

Andrew Tate instigă la revolte extreme, violențe și rasism

Revoltele extreme anti-migrație au început în Marea Britanie, după ce trei fetițe au fost înjunghiate mortal de un tânăr de 17 ani. Autoritățile au arătat că tânărul este născut în Marea Britanie și că astfel de crime nu se încadrează la terorism. Premierul Keir Starmer a declarat că cei care atacă comunitățile musulmane vor fi pedepsiți.

Oamenii legii încearcă să țină situația sub control, în ciuda faptului că au fost atacați cu artificii și cărămizi. Protestele s-au extins rapid și în alte regiuni ale țării. Au izbucnit și manifestații ce se opun mișcării de extremă dreapta.

Andrew Tate, anchetat în România pentru viol și trafic de persoane, este doar unul dintre propagandiștii extremiști care incită la revoltă și anarhie în Regatul Unit.

„Acesta este un eșec al conducerii. Un număr excesiv de mare de infracțiuni sunt comise de imigranți ilegali și cred în continuare că țara este în pericol atâta timp cât le este permis accesul în teritoriu.”, a zis Andrew Tate.

El îi radicalizează pe tineri și se opune vehement fenomenului de migrație. Fostul premier scoțian Humza Yousaf spune că se gândește să părăsească Marea Britanie din cauza revoltelor anti-musulmani.