MENIU

Viktor Orban, acuzat că a colaborat cu serviciile secrete comuniste

Omul de afaceri Lajos Simicska a declarat că Viktor Orban a oferit informaţii despre el serviciilor secrete comuniste, cu cunoştinţa sa, în timp ce urmau amândoi serviciul militar în anii '80 şi că documentele care ar dovedi acest lucru s-ar afla la autorităţile ruse, acuzaţii despre care premierul ungar a spus că sunt motivate de „ură”, scrie evz.ro.

Într-un interviu publicat duminică de blogul Mandiner, Simicska a spus că autorităţile comuniste l-au pus sub urmărire şi, când era în armată, i s-a arătat „un teanc gros de hârtii”.

Orban i-ar fi spus de bunăvoie că scrie rapoarte despre el, iar ei discutau despre ce ar trebui să includă acestea, a precizat omul de afaceri. După ce şi-au încheiat serviciul militar, Orban i-a spus că autorităţile comuniste au „încercat să-l coopteze, dar că a refuzat". Simicska a mai declarat că l-a crezut atunci pe Orban, dar că acum nu mai ştie ce să creadă, scrie MTI; citată de Agerăres. "Faptele vorbesc de la sine. Toate informaţiile sunt disponibile", a declarat luni Orban presei.

El s-a declarat 'întristat" că "nemulţumirile personale pot face pe cineva să se coboare atât de jos". Orban a mai spus că nu vede niciun sens în a crea un 'circ' în politica ungară şi că, în afară de prezentarea faptelor, nu vrea să se angajeze într-o astfel de dispută.

 Mai multe pe evz.ro