MENIU

VIDEO | Ucraina acuză un nou atac inuman al Rusiei. Teatrul din Mariupol, în care se adăposteau sute de oameni, a fost bombardat

Sursa foto: Twitter

Liderii Ucrainei raportează un nou atac în Mariupol. Potrivit informațiilor transmise de presa internațională, precum și de Ministrul de Externe ucrainean, Dmytro Kuleba, clădirea Teatrului Dramatic era utilizată drept adăpost anti-bombardament, astfel că sute de persoane se refugiau acolo.

De asemenea, viceprimarul orașului Mariupol, Serhiy Orlov, a declarat că forțele ruse au bombardat clădirea teatrului, în care se ascundeau între 1.000 și 1.200 de civili.

Multiple reports that Russian forces dropped a bomb on Mariupol drama theatre where (at least until yesterday) hundreds of people were taking refuge. If confirmed refugees were still inside, this would be potentially the worst civilian harm incident and an undisputable war crime. pic.twitter.com/sDfhHULLCM

— Christo Grozev (@christogrozev) March 16, 2022

„Între 1.000 și 1.200 de oameni se fost acolo teatru, în timpul atacului de astăzi. Numărul exact al victimelor este încă necunoscut”, a spus Serhiy Orlov, potrivit theguardian.com.

Invadatorii ruși au distrus intenționat teatrul de teatru din Mariupol, unde se ascundeau sute de locuitori cu copii. Numărul morților este în curs de stabilire. Despre acest lucru a relatat serviciul de presă al Consiliului Local Mariupol, conform publicației unian.net.

„Astăzi, trupele ruse au distrus intenționat și cinic un teatru de teatru din inima Mariupolului. Un avion a aruncat o bombă asupra unei clădiri în care se ascundeau sute de civili mariupoleni. Este încă imposibil de evaluat amploarea acestui act teribil și inuman, deoarece bombardarea zonelor rezidențiale continuă în oraș”, se arată în comunicat.

După bombardament, partea centrală a teatrului s-a prăbușit, iar intrarea în adăpostul anti-bombă situat în clădire a fost blocată de moloz.

Rusia neagă comiterea atacului

Ministerul rus al Apărării a negat, miercuri, că ar fi efectuat un atac aerian împotriva unui teatru din Mariupol, potrivit agenţiei de presă RIA, preluată de Reuters.

Consiliul din oraşul-port asediat a declarat anterior că forţele ruseşti au bombardat un teatru în care se adăposteau civili.

În schimb, ministerul rus a acuzat Ucraina că pregăteşte un atac cu arme chimice sub pavilion fals împotriva civililor, relatează DPA.

„Avem cunoştinţe credibile că SBU (serviciul de informaţii interne ucrainean) pregăteşte o provocare cu utilizarea de substanţe toxice cu sprijinul statelor occidentale”, a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al ministerului, Igor Konaşenkov, potrivit agenţiei de presă de stat TASS.

„Scopul provocării este de a acuza Rusia că a folosit arme chimice împotriva populaţiei ucrainene”, a continuat Konaşenkov, fără a furniza dovezi. De partea rusă nu vor fi folosite arme chimice, deoarece toate au fost distruse, a susţinut el.